Het einde van de wereld zoals wij die kennen

 

 • Welkom

 • EMP
  - Wat is een EMP?
  - Wat is een zonnevlam?
  - Nucleaire EMP
  - Verschillende straling
  - Hoe groot is het risico?

 • Gevolgen EMP
  - Energievoorziening
  - Communicatie
  - Verkeer & vervoer
  - Voedselvoorziening
  - Economie
  - Bij jou thuis
  - Watergemalen

 • Achtergrondinformatie
  - Kerncentrales na een EMP
  - Nationale Risicobeoordeling
  - Bronnen
  - Documentaires
  - Romans over EMP


 •  

  Documentaires

  Er zijn de afgelopen jaren diverse documentaires verschenen waarin wordt stilgestaan bij de gevaren van een elektromagnetische puls, of een andere oorzaak waardoor het elektriciteitsnet voor lange tijd uitvalt.

  Electronic Armageddon
  Deze documentaire van National Geographic toont onder de onheilspellende titel "Electronic Armageddon" in drie kwartier wat de gevolgen zijn van een nucleaire elektromagnetische puls voor de Verenigde Staten. Diverse EMP-experts komen aan het woord en leggen uit hoe (relatief) simpel het is om een groot land als de Verenigde Staten plat te leggen.


  Blackout, Britain
  Ook van National Geographic is deze documentaire uit 2013. Wat zijn de gevolgen voor de samenleving wanneer hackers erin slagen om de elektriciteitsvoorziening te saboteren. Een week zonder stroom. Hoe ziet dat eruit? Nou, bijvoorbeeld zo.

  In deze documentaire wordt het verhaal verteld aan de hand van filmpjes die verschillende mensen (zogenaamd) zelf maken nadat de stroom is uitgevallen.

  Naast een Britse versie is er ook een aflevering waarin een blackout plaatsvindt in de Verenigde Staten. Zoals je mag verwachten in een land dat meer wapens dan inwoners telt, is dit scenario aanzienlijk gewelddadiger dan de Britse versie. De Amerikaanse aflevering vind je hier: American Blackout.


  Terug naar boven


  Contact   -   Copyright  -   Privacybeleid